Modern-living-1_1
« 2 of 5 »

Contact Us

Use the arrows to view other galleries.

Minneapolis, MN

Objective:

To update the 70’s corridor kitchen to match the distinctive, sleek contemporary look of their high rise condominium.

The Challenge:

The kitchen screamed 70’s with no style or pizzazz. A seldom-used, angled dinette area took up valuable space and the homeowners wanted more counter space and additional storage. Because of construction constraints, the plumbing could not be moved.

The Solution:

We removed the half walls between the kitchen and dining room to create a better flow of the space.  The bi-fold paneled doors between these two rooms were replaced with  framed glass sliding doors that matched the  patterned glass in the stainless steel wrapped glass doors. Concealed appliances and granite countertops with matching back splash give the new space a contemporary look.  The removal of the soffits allowed the addition of taller upper cabinets, and  the slate floor in warm shades of browns and grays enhances the reddish tones of the beautiful matched grain Lacewood cabinetry.

By eliminating the dinette area and bringing out the deepest part of the angled wall about 6 inches, we were able to add cabinets to the entire length of the cook top wall, camouflage the angle, and create the perfect space for a sub zero, hidden microwave behind a lift-up door,  shallow cabinet for cookbooks, and a charging station alcove.

The result is a balanced, cohesive and Zen-like feeling to the room. A touch of whimsy was added with the stylized refrigerator “Manhandles.”

These simple but profound changes created a dramatically different feel to the space.  The homeowners were thrilled to have more room to cook and entertain in their harmonious new kitchen.

This site is protected by Comment SPAM Wiper.