Open-up-1_1
« 2 of 4 »

Contact Us

Use the arrows to view other galleries.

Minnetonka, MN

Objective:

The inspiration for this remodeled kitchen grew from the homeowners’ request for “something distinctive” with a style to match the rest of their updated townhouse.  They wanted a kitchen with a feeling of spaciousness and an eating area without expanding the size of the room.

The Challenge:

There were a number of challenges in the existing kitchen including a common water wall and the venting for the range which could not be reasonably relocated.

The Solution:

Removal of the dining room door and header and changing the pass-through to counter height created an enhanced flow between the two rooms.  Elimination of the dropped ceiling and fluorescent lighting accompanied by the addition of full height cabinetry and MR-16 recessed lights with a well-appointed lighting plan gives the room a whole new feeling of spaciousness.  The circular extension at the end of the peninsula provides a welcoming and casual dining space.  The microwave relocation to counter-top height affords better accessibility to the 5’ tall homeowner.

A stainless steel and glass hood connecting to the existing vent, stainless steel wrapped pedestal, unique barrel style hardware, glass and marble tile back-splash and frosted glass doors add elements of interest and color accents.  The full access cabinet with the alabaster finish gives a modern contemporary look which matches the rest of their furnishings.

This design is a beautiful example of form, function, and integration.  The homeowners are delighted with the new design and they spend most of their waking hours at home in their new kitchen!


This site is protected by Comment SPAM Wiper.